Welke verschillende soorten designradiatoren zijn er?

Naast de traditioneel geribbelde of golvende radiator zijn er tegenwoordig ontzettend veel verschillende soorten designs mogelijk. Een radiator met een niet geribbelde voorplaat noemen we vaak een designradiator. Er zijn heel veel verschillende design radiatoren verkrijgbaar. Hieronder vind je de meest voorkomende.

De radiator met vlakke voorplaat

Veel mensen vinden een radiator met een vlakke voorplaat tegenwoordig mooier dan een traditioneel radiator met geribbelde voorplaat. De meeste leveranciers hebben dan ook een ruim assortiment designradiatoren met vlakke voorplaat, met al dan niet een design accent zoals een subtiel lijnenspel, in hun assortiment.

De radiator met losse verwarmingselementen, de leden- of kolomradiator

Bestaande uit los aan elkaar bevestigde verticale leden of kolommen. De klassiek ogende ledenradiator is nog steeds enorm populair. Een extra voordeel van deze radiatoren is dat ze, door hun open structuur, heel makkelijk te reinigen zijn. Hierdoor zijn ledenradiatoren bijv. ideaal geschikt als je veel last van huisstof en allergieën hebt. Daarnaast zijn ze door de wijze van constructie vaak verkrijgbaar in een enorme diversiteit afmetingen. Wij bieden diverse soorten kolomradiatoren aan in onze webshop.

De extra lage radiator, de raam- of plintradiator

Dit zijn extra lage uitvoeringen, vaak maximaal 20 cm hoog, die veel fabrikanten in hun assortiment opnemen speciaal geschikt voor plaatsing voor grote raampartijen of borstweringen onder ramen. Door de geringe hoogte van de plintradiator blijft het zicht naar buiten toe optimaal. Deze raamradiatoren zijn vaak extra krachtig uitgevoerd zodat ze ook extra warmte afgeven om te compenseren voor de koudeval die vaak plaatsvind bij grote raampartijen.

Koudeval komt vooral voor bij grote raampartijen. Warme lucht stijgt op naar het plafond, beweegt zich richting de ramen en koelt daar af. Die afgekoelde lucht ‘valt’ vervolgens naar beneden en verspreidt zich door de ruimte. Dat komt doordat koude lucht zwaarder en compacter is dan warme lucht, waardoor het de warme lucht omhoog duwt. Op die manier ontstaat een continue tochtstroom. Vandaar ook de naam koudeval: de koude lucht valt letterlijk naar beneden. Koudeval voelt aan als tocht en zorgt ervoor dat de temperatuur bij groet raampartijen vaak lager is dan in de rest van de ruimte.

Radiator in hoekopstelling of radiator op maat

Soms komt het voor dat een radiator idealiter in of om een hoek geplaatst zou moeten worden of dat deze een geheel vrij vorm zou moeten hebben om perfect in het interieur ingepast te kunnen worden. Er zijn diverse leveranciers die naast ronde en vierkante hoekmodellen ook de mogelijkheid bieden om een radiator geheel naar eigen wens te laten samenstellen. Neem gerust contact met ons op als u hiernaar op zoek bent en wij zorgen voor een oplossing op maat!

 

Dit bericht is gepost in Blog. Bookmark de link.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *