Radiatoren met kleur- of materiaalkeuze

Steeds vaker krijgen wij vraag naar radiatoren met kleur- of materiaalkeuze. Is het mogelijk om een radiator op kleur te bestellen? of is deze radiator ook verkrijgbaar in een aluminium of roestvast stalen (RVS) uitvoering? Of een radiator met een speciale coating, bijv. voor gebruik in vochtige ruimten. Gelukkig kan dat bij heel veel leveranciers tegenwoordig gewoon. 

Radiatoren op kleur: een zwarte radiator of (antraciet)grijze radiator

Zwarte of grijs/antraciet gekleurde interieurelementen zijn zo populair tegenwoordig dat veel fabrikanten deze inmiddels als basis of alternatieve kleur aanbieden in hun reguliere assortiment. Op die manier kun jij deze strakke stijl perfect doorvoeren in jouw huis.

Voorbeeld antraciete radiator: de Jaga Strada

Radiatoren op kleur: een radiator bestellen in de kleur van mijn keuze

Het is soms ook mogelijk om de kleur van jouw radiator zelf uit te kiezen. Je hebt dan keuze uit een groot aantal kleurmogelijkheden die de fabrikant aanbiedt. Als je een radiator op kleur wilt bestellen moet je altijd even contact met ons opnemen om jouw gewenste kleur door te geven, de meerprijs voor zo’n radiator met kleurkeuze staat wel meestal gewoon vermeld in onze webshop. NB: Hou er wel rekening mee dat de levertijd van deze radiatoren iets langer is dan gemiddeld en er vaak een meerprijs aan verbonden is.

 

Zehnder Fare Tech elektrische radiator  575 x 1289 mm  - Wit

Voorbeeld radiator op kleur: de Zehnder Fare Tech

Er zijn zelfs fabrikanten die het mogelijk maken om de radiator enkel gelakt te bestellen (dus helemaal geen kleur – alleen het blanke metaal is zichtbaar). Dit geeft een hele mooie en unieke, industriële uitstraling aan de radiator. Dit is onder andere mogelijk bij de unieke Zehnder Charleston ledenradiator.

Een lichtgewicht radiator en/of een radiator die extra roestbestendig is

De meeste radiatoren zijn standaard erg goed gelakt en daarom al behoorlijk goed beschermd tegen corrosie. Maar tegenwoordig zijn er steeds meer radiatoren gemaakt van specifieke roestbestendige materialen zoals RVS radiatoren of aluminium radiatoren. Of ze zijn voorzien van een speciale coating die roestvorming tegen gaat (bijv. verzinken van het materiaal). Hierdoor zijn deze radiatoren bij uitstek geschikt voor gebruik in (zeer) natte ruimtes zoals de badkamer. Daarnaast vinden veel mensen bijv. RVS ook een hele mooie luxe uitstraling hebben en hebben aluminium radiator ook het grote voordeel dat ze ca. 30% lichter zijn in gewicht. Let op: aluminium radiatoren zijn niet geschikt voor gebruik bij stadsverwarming.

Voorbeeld RVS radiator: de Zehnder Universal

Verchroomde radiatoren

Tenslotte bieden een aantal merken ook verchroomde radiatoren aan. Een verchroomde radiator heeft een frisse, heldere uitstraling vanwege het spiegelende karakter en creëert hiermee een eigen sfeer. De verchroomde afwerking is perfect glanzend en zeer slijtvast. Dit zorgt ervoor dat de radiatoren over het algemeen erg lang meegaan en nauwelijks onderhoud behoeven. Verchroomde radiatoren worden veelal toegepast als badkamer radiator, Daar combineren ze perfect met de vaak vele andere chromen items.

Voorbeeld verchroomde radiator: de DRL Lisa 

Kortom, een radiator hoeft tegenwoordig niet altijd uitgevoerd te zijn in staal en de kleur wit. Er zijn legio radiatoren met kleur- of materiaalkeuze en er is heel veel mogelijk! Heb je vragen of kom je er toch niet helemaal uit? Neem gerust contact met ons op. Wij helpen je graag verder.

Dit bericht is gepost in Blog. Bookmark de link.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *