Wat zijn de voordelen van kunststof t.o.v. een stalen buis?

wat zijn de voordelen van kunststof radiator leidingen

Een groot voordeel van kunststof is dat het flexibel is en daardoor buigbaar. Installeren is hierdoor een stuk eenvoudiger en sneller dan een stalen leidingsysteem. Kunststof buissystemen kunnen vaak meteen in het beton gegoten worden. Tevens is het warmteverlies van kunststof lager dan dat van koper of staal.

Kunststof leidingen worden dan ook veel gebruikt in nieuwbouw of een renovatie van een woning en zijn vaak wit van kleur.

Dit bericht is gepost in Blog. Bookmark de link.

Een reactie op “Wat zijn de voordelen van kunststof t.o.v. een stalen buis?

  1. Kiki Wals zegt:

    Hartelijk bedankt voor deze informatie! iK ga volledig akkoord dat het een stuk handiger is om kunststof in zulke constructies te gebruiken omdat zij inderdaad heel buigbaar zijn. Daarom is het gemakkelijker en sneller om die te installeren. Straks ge ik mijn huis verbouwen en ik wil daar een nieuw waterleidingsysteem installeren en ik denk dat ik voor kunstof zal gaan.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *